Eazy Shawl

När Cotton Flowers kom till Sverige blev jag störtförälskad i utseendet på det, men väldigt skeptisk till att testa det eftersom jag inte är förtjust i otvinnade garner och tycker mest det är jobbigt att hålla reda på alla trådar.

20161123_100033

Men jag kunde inte motstå alla fina “garnkakor” som låg på ett bord i Favoritgarners monter på Sy och Hantverksfestivalen.

Jag var bara tvungen att köpa några med mig hem. Mannen som dessutom var med tyckte att just det blå/bruna skulle passa som halsduk/sjal till honom.

2016-10-31-08-45-40

När vi kom hem så fick garnet ligga ett tag innan jag tog tag i det, men när jag väl kom igång var jag såld. Garnet är helt underbart att virka med och det är så roligt att hänga med i färgskiftningarna som kommer så vackert med jämna mellanrum. Jag bestämde mig för att skapa en halsduk/sjal som var så enkel i både utseende och utförande så att alla kan använda den och just denna ska ju faktiskt bäras av min älskade man.

💙 TÄNK PÅ ATT 💙

Jag delar mina mönster/designer gratis med dig och jag lägger ner mycket tid och kärlek både på att göra mönster och lägga ut dem på bloggen.

Om du virkar efter mina mönster och lägger ut i sociala medier, kom ihåg att länka eller hänvisa till mönstret eller bymimzan.com  Det är också roligt om du taggar dem med #bymimzan, så även jag kan få ta del av ditt alster!

Om du skulle hitta något som inte stämmer i mönstret så skulle jag bli väldigt glad om du skickade ett mail till mig bymimzan@gmail.com

Nu till beskrivningen – Trevlig Virkstund  !

marie

EAZY SHAWL

GARN:  Jag har använt Cotton Flowers 50 % bomull och 50 % akryl. Till just denna sjalen har jag använt 1 nystan 3 trådigt garn som innehåller 1000 meter och väger 200 gram.

Du kan köpa garnet i en mängd olika färgställningar hos Favoritgarner 

VIRKNÅL: 4,0 mm

TILLBEHÖR: Sax, nål till att fästa garn

VIRKTERMER

lm – luftmaska

st – stolpe

lmb – luftmaskbåge

MÖNSTER

Sjalen virkas upp ifrån och ner.

Lägg upp 3 lm och slut till en ring.

Varv 1: I ringen virkar du, 3 lm, 2 st, 1 lm , 3 st, vänd

Varv 2: 3 lm, 2 st i första mellanrummet mellan st från föregående varv, 1 st i varje mellanrum tills du kommer till lmb, här virkar du  2 st + 1 lm  + 2 st om lmb från föregående varv, 1 st i varje mellanrum tills du kommer till det sista mellanrummet, här virkar du 3 st, vänd.

Upprepa varv 2 tills du har en bit kvar av nystat eller tills sjalen har lagom storlek för dig.

Kant: Jag gjorde en kant av 2 varv fm i varje st runt “snibben” för att få lite mer stadga men det är självklart valfritt

 

Posted by

Swedish Crochet designer

19 thoughts on “Eazy Shawl

 1. Ska det inte vara på varv 2 i lmb 2 st + i lm + 2 st? Jag gjorde som det stod 1 st+ 1lm + 1 st och det blev helfel.
  Kicki

  Like

 2. Håller på med denna härliga sjal😊
  Jag undrar bara när du gör kanten
  Vad menar du med 2 varv fm i varje st runt “snibben”???
  Tack så länge🌟

  Like

  1. Hej Mariana! Vad roligt att du gör en Eazy Shawl. Med snibben menar jag det som hänger ner på sjalen, eller de sidor där du virkat stolparna, alltså inte överkanten på sjalen. Hoppas att du kommer att få mycket glädje av din sjal
   Kram Marie

   Like

 3. Hej jag blev sugen att virka din sjal och jag gör den till min mamma. Jag frågade vilken färg hon ville ha upptill och det blev rosa. Jag har köpt cotton floders rosa/grå färg 102 A för jag tänkte att man börjar med spetsen. Sen läser jag mer noggrant och enligt mönstret börjar man uppifrån och tittar jag nogare på bilderna så är det ju så eller?? Jag är ny på virkning så därför tänkte jag fel. Visst skulle jag köpt rosa/grå 102 B om mamma vill ha den rosa färgen upptill?
  Jag har bara virkat 10 cm än så det är inte så farligt att börja om 😳

  Like

  1. Hej Lotta ! Vad roligt att du ska göra en sjal till din mamma. Du är inne på helt rätt spår, du börjar uppifrån och virkar så du skulle ha köpt 102 B istället. Hoppas att det löser sig, hör gärna av dig om du behöver någon hjälp.
   Kram Marie

   Like

   1. Vad tror du om att använda samma garn men börja att ta tråden utifrån istället. Man kan ju nysta om det till en boll och börja innefrån och då har jag ju rosa först…tack för att du svarade 💕

    Like

   2. Börja utifrån kan du ju helt klart göra, tänkte inte så långt 😉. Att nysta det hade inte jag gett mig på eftersom trådarna inte är tvinnade och då blir det lätt härvor och knutor.
    Kram Marie

    Like

 4. Då börjar jag utifrån på nystanet 😀 Tittar in igen när sjalen är klar så du får se den. Tack igen för pratstunden

  Like

 5. Hi I had a copy of Easy Shawl in English and have misplaced it. It’s a lovely shawl and would like to crochet it again. How do I find the English pattern ❤️

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s